Romige pasta met bladkool

Deze heerlijke pastasaus brengt in de winter een beetje zomer op je bord – maar is natuurlijk ook heel erg lekker in de zomer. Een van de hoofdingrediënten is bladkool – dat kan boerenkool zijn, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld palmkool of Taunton’s Kale. Elk geeft een lekkere variatie op het recept.

Wat heb je nodig:

  • Bladkool – wij gebruiken ongeveer 50 gram per persoon, fijn gesneden;
  • Champignons – in kwartjes gesneden;
  • Zongedroogde tomaten;
  • Room;
  • Ui.

Bereiding:

  • Fruit de ui en voeg de champignons toe. Bak beiden kort zonder olie;
  • Voeg wat olie toe, en dan de bladkool. Bak het geheel tot de kool wat geslonken is. ;
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak kort mee;
  • Voeg de room toe tot de saus lekker romig is;
  • Breng op smaak met zout en peper.

 

Gerelateerd

Geef een reactie