Soep van puntpaprika en cashewnoten

Met de warme nazomer gaan de paprika’s in de tunnelkas nog vrolijk door – we hebben dus nog even een beetje zomer in de pakketten. En daar past deze soep natuurlijk prima bij.

Ingrediënten

  • Puntpaprika
  • Prei
  • Cashewnoten (ongezouten)
  • Tomaten – vers of een pakje gezeefde tomaten
  • Sojaroom
  • Kruiden: peper, zout, provençaalse kruiden

Bereiding

Preitje fruiten, paprika’s roosteren in de oven of boven de gasvlam van het kookstel tot ’t velletje loslaat. Rooster de ongezouten cashews in een koekenpan. Voeg dan de paprika’s bij de prei, en vul aan (afhankelijk van met hoeveel personen je bent) met de tomaten. Voeg de cashews toe, dan het geheel met de staafmixer glad maken.

Breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg bij het serveren een scheutje sojaroom toe.

Gerelateerd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.