Home

Tuinderij de Voedselketen

was een agro-ecologisch leer- en werkbedrijf waar groenten, kruiden en fruit hand in hand met de natuur werden geteeld, volgens de principes van permacultuur.
meer lezen...

Tuinderij De Voedselketen trekt een ander jasje aan

Sinds haar oprichting in 2014 door Alex Schreiner en Linder van den Heerik maakte Tuinderij De Voedselketen allerlei ontwikkelingen door. In 2016 verhuisd van Sint-Oedenrode naar de Pallande in Oirschot, groeide ze in handen van Alex door naar circa 60 groentepakketten, terwijl Linder een op agroforestry geënt systeem aanplantte op 3 hectare van Waterschap de Dommel gepachte grond aan de Logtsebaan, met speciaal voor cider geschikte oude appelrassen. Toen Alex in 2023 een andere weg insloeg en de ciderij op de Pallande uit haar jasje groeide, werd voor de laatste een nieuwe locatie gezocht.
Met ingang van 1 januari 2024 is Ciderij ’t Groene Woud  gevestigd op LANDPARK ASSISIË, in de prachtige omgeving van Biezenmortel. Samen met het terrein aan de Logtsebaan heeft het bedrijf zo zijn juiste plek gevonden, al vergt de verhuizing van bomen en jonge enten van de bijzondere ciderrassen eerst nog aandacht, werk en tijd, de agroforestry-plannen krijgen stap voor stap meer vorm. De voortgang is te volgen op Ciderij ’t Groene Woud.


Sinds de zomer van 2023 is Jessica Peters betrokken bij de tuinderij aan de Pallande in Oirschot, zij zet daar de CSA met groentenpakketten voort onder de  naam  Van de Pallande  voort.

Agro-ecologie & Permacultuur

Agro-ecologie en permacultuur zijn twee stromingen in de land- en tuinbouw, die een stuk verder gaan dan biologische landbouw. Waar biologische landbouw vooral de synthetische stoffen, zoals kunstmest en bestrijdingsmiddelen, vervangt voor natuurlijke mest en bestrijdingsmiddelen, gaan permacultuur en agro-ecologie verder en gebruiken moderne kennis vanuit de wetenschap over ecologie, biologie en … meer lezen


CONTACT || LINDER@DEVOEDSELKETEN.NL || 06-28097346