Moestuinieren op grotere schaal

Wanneer:
30 maart 2019 @ 10:00 – 16:00
2019-03-30T10:00:00+01:00
2019-03-30T16:00:00+01:00
Waar:
Ús Hôf
Aesgewei 21
Sibrandabuorren
Kosten:
€ 65
Contact:

Op 30 maart start de cursus ‘Moestuinieren op Grotere schaal‘ bij Ús Hôf in Sibrandabuorren (Friesland). Docenten zijn Linder van den Heerik en Bregje Hamelynck en Michel Pauluis.

De cursus bestaat uit een dag en 3 avonden. Ga voor meer informatie over de cursus en aanmelden naar de website van Ús Hôf.

Voor de dorpstuinders, belangstellenden voor een gemeenschappelijke productietuin, voor boeren die iets meer willen weten over de Permacultuur, voor particulieren met grond, gemeenschapszin en groene vingers.

De deelnemers ontvangen informatie over de teeltmethoden gebaseerd op de Permacultuur. Dit betekent het vormgeven van een tuinderij uitgaande van natuurlijke basisprincipes, maar wel met een flinke productie van groenten en fruit. Ook is er aandacht voor de bodem van het perceel, het verbeteren van de biodiversiteit als alternatief voor gifspuiten, het vormen van gildes ter versterking van een robuust teeltsysteem, het belang van waterbeheer, etc. We zullen actief werken aan het ontwerpen van de tuin van de deelnemers. Ook komt het betrekken van leden en vrijwilligers aan de orde en de mogelijkheden voor een combinatie met een Voedselcoöperatie voor het aanvoeren van ander duurzaam geproduceerd (lokaal) voedsel.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.