Workshop pedagogiek en kennisdeling

Wanneer:
18 maart 2020 @ 10:00 – 13:00
2020-03-18T10:00:00+01:00
2020-03-18T13:00:00+01:00
Waar:
Tuinderij de Voedselketen
Pallande 1
Oirschot
Kosten:
€ 25

Docent: Saskia van der Linden

Een legioen aan idealisten, vrijwilligers en en vaklui dragen hun kennis en vaardigheden over aan anderen waaronder soms aan de jeugd. Bevlogen houden zij hun verhaal in cursussen, lezingen en workshops en enthousiast verlaten deelnemers de cursusruimte.

Maar is er ook geleerd, kunnen of weten de deelnemers meer dan bij aanvang? Is kennis, vakmanschap en bevlogenheid voldoende om kennis duurzaam met anderen te delen ? Of niet? Hoe blijft kennis hangen, hoe draag je vaardigheden over of wanneer slaat bevlogen idealisme om in indoctrinatie? Belangrijke dingen om jezelf af te vragen als je regelmatig voor een groep staat.

Inhoud

Wat is leren en hoe leert men, wat is overdracht en hoe kun je lesgeven, hoe ontwerp je overdracht en hoe neem je positie in maar ook hoe geef je je publiek de ruimte hun eigen kritische blik te ontwikkelen.

Voor wie?

Voor wie al jaren workshops organiseert en zich afvraagt of het beter kan. Voor wie cursussen ontwikkelt en zich afvraagt hoe je een leerlijn ontwerpt. En voor wie lezingen geeft en wil dat het vertelde bij het publiek tot gevolgen leidt. Voor alle mensen die willen dat hun verhaal overkomt én blijft hangen.

Aanmelden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.