Agenda

nov
2
za
Masterclass Bodemleven onder de Microscoop
nov 2 @ 15:00 – nov 3 @ 17:00
Masterclass Bodemleven onder de Microscoop

Wat is het bodemvoedselweb en hoe werkt het samen met de planten? Wat is de functie van bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden en microgeleedpotigen? Hoe zien deze uit onder de microscoop? Wat kan je praktisch met deze informatie doen?

In deze tweedaagse masterclass krijg je antwoord op deze vragen en leer je het in de praktijk toe te passen.

  • Zaterdag: 15.00 – 18.00 theorie
  • Zondag: 10:00 – 17:00 praktijk

Meer informatie

Op dag 1 duiken we diep de theorie in: Birgit Albertsmeier vertelt over deze onderwerpen, we bekijken hoe het bodemleven er uit ziet en waar je op moet letten bij de herkenning er van, en er is ruimte voor discussie. Op dag 2 neem je zelf plaats achter de microscoop, prepareren we een monster en oefenen een analyse. Op deze dag is er volop ruimte voor praktische vragen.

De masterclass kost € 65.

De onderdelen zijn ook afzonderlijk te volgen:

  • Theorie: € 20
  • Praktijk: € 50

Heb je zelf geen microscoop? Dan kan je deze voor de praktijkdag bij ons huren. De kosten daarvoor bedragen € 30 per persoon, wij zorgen dan voor 1 microscoop per 2 personen.

mrt
18
wo
Workshop pedagogiek en kennisdeling @ Tuinderij de Voedselketen
mrt 18 @ 10:00 – 13:00
Workshop pedagogiek en kennisdeling @ Tuinderij de Voedselketen

Docent: Saskia van der Linden

Een legioen aan idealisten, vrijwilligers en en vaklui dragen hun kennis en vaardigheden over aan anderen waaronder soms aan de jeugd. Bevlogen houden zij hun verhaal in cursussen, lezingen en workshops en enthousiast verlaten deelnemers de cursusruimte.

Maar is er ook geleerd, kunnen of weten de deelnemers meer dan bij aanvang? Is kennis, vakmanschap en bevlogenheid voldoende om kennis duurzaam met anderen te delen ? Of niet? Hoe blijft kennis hangen, hoe draag je vaardigheden over of wanneer slaat bevlogen idealisme om in indoctrinatie? Belangrijke dingen om jezelf af te vragen als je regelmatig voor een groep staat.

Inhoud

Wat is leren en hoe leert men, wat is overdracht en hoe kun je lesgeven, hoe ontwerp je overdracht en hoe neem je positie in maar ook hoe geef je je publiek de ruimte hun eigen kritische blik te ontwikkelen.

Voor wie?

Voor wie al jaren workshops organiseert en zich afvraagt of het beter kan. Voor wie cursussen ontwikkelt en zich afvraagt hoe je een leerlijn ontwerpt. En voor wie lezingen geeft en wil dat het vertelde bij het publiek tot gevolgen leidt. Voor alle mensen die willen dat hun verhaal overkomt én blijft hangen.

Aanmelden

apr
15
wo
Workshop permacultuur in internationaal perspectief @ Tuinderij de Voedselketen
apr 15 @ 10:00 – 13:00
Workshop permacultuur in internationaal perspectief @ Tuinderij de Voedselketen

Docent: Saskia van der Linden

Nederlanders zijn sterk en eigenzinnig, goed in alle wielen zelf uitvinden. Maar hoe zit het in het buitenland, wie zit er in het buitenland en waar, wat is daar het discour en van wie kunnen wij hier nog iets leren? Hoe kosmopoliet zijn we? Hoe ontwikkelt permacultuur zich onder invloed van een niet-westerse blik en ethiek? – zijn voorbeeldvragen waartoe we ons in de workshopverhouden.

Voor wie?

Voor iedereen die met permacultuur bezig is en gezamenlijk over de grens wil kijken, nieuwsgierig onderzoekend is en zichzelf en elkaar wil verrijken.

Inhoud

Ontstaan van permacultuur en haar context, verspreiding en grote centra; de grote namen en internationale publicaties. Het internationale netwerk en de positie van Nederland hierin. Met in de tweede helft een accent op de niet-westerse wereld.

Aanmelden