Natuurlijke Moestuin

Op dit moment hebben we nog geen cursus gepland. Heb je interesse? Stuur een bericht naar tuinderij@devoedselketen.nl en we houden je op de hoogte van nieuwe data.

Deze cursus is voor iedereen die wil beginnen met moestuinieren. Ook voor de ervaren moestuinier die natuurlijker wil gaan werken, zijn kennis wil ophalen of verbreden is de cursus Natuurlijke Moestuin geschikt.

De natuurlijke moestuin
De natuurlijke moestuin is een dynamisch geheel. Veel meer dan bij een moestuin waar kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt is het belangrijk om goed te weten wat de behoeftes van planten zijn en hoe een tuin als geheel werkt.

De natuurlijke manier van moestuinieren is gebaseerd op natuurlijke evenwichten, biodiversiteit en wisselwerking. De methodiek is afgeleid van het ecologisch tuinieren, Permacultuur en natural farming.

Inhoudelijk gaat deze cursus vooral in op de moestuin in voor- of achtertuin, volkstuin of buurtmoestuin.

Cursus
De cursus is opgedeeld in 6 middagen met elk een eigen thema. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. basiskennis plantenkunde, bodem, water, plaagbeheer, groente en fruit, zaadvermeerdering, onkruidbeheer, teeltplan maken, oogsten en bewaring van oogst.