Goede voornemens (deel 1)

2 minuten leestijd

Staan jullie ook zo te trappelen om dit nieuwe seizoen van start te gaan? Wij wel! Gelukkig starten onze werkzaamheden al heel gauw. Je kunt je dus weer aanmelden voor ons wekelijkse groentenpakket! De komende tijd zullen hier een aantal blogposts verschijnen over onze plannen en onze vorderingen op de nieuwe locatie.

2015-08-22 12.57.46Zo, hèhè, eindelijk 2017, welke massapsychologie hier aan het werk is weet ik ook niet, maar ook wij konden niet wachten om 2016 achter ons te laten, en een frisse start te maken op de nieuwe locatie. Eind 2016 moesten wij helaas onze oude locatie verlaten, maar elk nadeel heb z’n voordeel, zo ook hier. De nieuwe plek is echt een toplocatie, we gaan een samenwerking aan met de Pallandehoeve, dat betekent dat degene van wie wij onze grond nu pachten permacultuur een warm hart toedraagt en ons ondersteunt waar hij kan. Het is ook een toplocatie vanwege de mooie plek en de vruchtbare bolle akker, met een fractie leem in het zand. We starten dit keer op goeie grond!

Met het nieuwe seizoen in zicht beginnen ook de klusjes zich weer te melden, de bomen moeten nog op hun definitieve plek gezet worden, de kas moet opgezet, de bodem klaar gemaakt en er kan al bijna gezaaid worden. We zijn dus hard op zoek naar nieuwe leden die straks wekelijks onze groenten willen afnemen. Ben of ken jij iemand in de regio Eindhoven – Den Bosch die interesse zou hebben in onbespoten groenten, lokaal geteeld met oog voor het klimaat en de natuur? Kijk dan hier verder.

Afhaalpunt Den Bosch gezocht
Met het treurige nieuws dat HAP ermee op houdt dit jaar zijn we bovendien ook op zoek naar een nieuw afhaalpunt in Den Bosch, als je ideeën hebt horen we dat graag en kun je ons hier mailen.

Naast de groenten en fruitteelt die we nu aan het op zetten willen we met ons bedrijf ook een tak opzetten die zich meer richt op notenteelt en andere iets grootschaliger systemen, we zoeken hiernaar in ’t Groene Woud, in de driehoek Tilburg-Den Bosch-Eindhoven. Ook hier geldt weer, mocht je iets of iemand weten, neem vooral contact met ons op hier!

Wil je meer weten over onze plannen voor uitbreiding met notenteelten? Hou dan de website in de gaten, er komt nog een open dag aan, en volgende week schrijf ik meer over onze plannen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: