Recepten: winterse ovenschotel en knapperige salade.

1 minuten leestijd

Deze week zitten er in het pakket aardperen, pastinaak en pompoen. Laten dit nou precies de ingrediënten zijn van mijn lievelings ovenschotel.

Erg lekker met een paddenstoelen salade, bijvoorbeeld met de winterpostelein die ook in het pakket zat deze week.

Ovenschotel:

  • Schil de aardperen met een dunschiller.
  • Snij de pompoen, aardpeer en pastinaak in grove stukken van ongeveer 2 cm dik. De pastinaak doe ik meestal in de lengte.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haksel wat rozemarijn en tijm met een teentje knoflook door ruim olijfolie.
  • Snij een ui in grove snippers.
  • Hussel alles door elkaar in een ovenschaal.
  • Hussel hier ook een aantal ongepelde knoflooktenen doorheen.
  • Bij het mengen de olijfolie met knoflook en kruiden erdoorheen mengen.
  • Als je hier van houdt mogen de groenten gerust in een laagje olie zwemmen.
  • Het gerecht is klaar als de knoflooktenen zo zacht zijn dat je ze uit hun jasje kan duwen, en de groenten een bruin korstje hebben

Salade:

  • Bak een paddenstoelenmix, of in kwartjes gesneden champignons op in olijfolie met gehakselde knoflook en peterselie.
  • Peper en zout toe voegen naar smaak
  • Bedje van winterpostelein op het bord maken.
  • Beetje balsamico over de winterpostelein.
  • Kort opgebakken paddenstoelen op het bedje winterpostelein leggen, klaar!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: