Februari 2019: start Permacultuur Jaartraining

1 minuten leestijd

In februari gaat een volledige jaartraining Permacultuur van start. Geschikt voor beginner en gevorderde.

Waar: in Liempde en op de tuinderij in Oirschot
Start: 9 en 10 februari 2019
Tijden: zaterdag van 10.00 – 21.00, zondag van 9.30 tot 17.00
Docenten: Linder van den  Heerik & Joanne Malotaux, gastlessen door Saskia van der Linden
Kosten: € 1325,- avondmaaltijd op zaterdag inbegrepen

In 9 weekenden leer je de ecologische principes en ontwerpprincipes waar Permacultuur op gebaseerd is. Je leert over de theorie achter en de uitvoering van de praktische toepassing van Permacultuur in en om huis, tuin en in de land- en tuinbouw. Voor wie serieus aan de slag wil in eigen tuin, volkstuin, buurtmoestuin of tuinderij/boerderij. In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan ecologie en ethiek, aangezien deze twee zaken in onze ogen de kern vormen waar Permacultuur zich op baseert.

Je krijgt les van een gedreven team docenten die je helpen de aangereikte theorie toe te passen op een eigen project. In de loop van de cursus werk je aan een ontwerp voor je eigen project. Aan het einde van de cursus presenteer je het ontwerp in de vorm van een eindverslag. Aan de hand van het verslag en huiswerkopdrachten leer je de principes toe te passen in je eigen situatie.

Kijk hier voor de precieze data, meer informatie over de docenten en andere praktische info.

Praktijkervaring

Het is de bedoeling dat je de toepassing in de praktijk vooral leert aan de hand van huiswerk, en je eigen projectopdracht.

Wil je graag meer praktijkervaring opdoen? Dan kan je telkens de vrijdag voor de cursus meewerken op de tuinderij. De cursus heeft een beperkt aantal contacturen die vooral besteed worden aan de lesstof – voor vrijwilligerswerk hoef je naar onze mening geen geld te betalen.

2 gedachten over “Februari 2019: start Permacultuur Jaartraining

 1. Ik overweeg om deel te nemen aan de permacultuur jaarcursus die op 9 februari start. Is er nog plaats? En wat kost de cursus? In het bericht hierboven staat 1170 euro, op de website van de Voedselketen staat 1325 euro. Vriendelijke groet, Irene van der Kooy

  1. Beste Irene van der Kooy,

   Er zijn nog plekken beschikbaar, je kan dus nog meedoen als je dat wilt.

   €1170 is de prijs van de cursus van vorig jaar, toen hadden we 8 in plaats van 9 blokken. Omdat we merkten dat dit te weinig was om de stof voldoende te behandelen hebben we dat aangepast naar 9 blokken.

   Met vriendelijke groet,

   Alex

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: