Nu de herfst weer is begonnen is paksoi regelmatig in het pakket te vinden. En wat is lekkerder dan een pittige soep om op te warmen als het weer straks weer guur is.
Ingrediënten:
- Paksoi
- Mizuna (raapsteel)
- Ui
- Knoflook
- Rode peper
- Mie / noodles
- Curry pasta
Bereiding
- Snijd de paksoi in stukken, hou hierbij de witte stengels en het blad zelf apart. Snij de knoflook, ui en peper fijn. Snij de Mizuna in stukken en hou apart.
- Verhit wat olie in een pan, voeg de peper, ui en knoflook toe en fruit even aan. Voeg dan de paksoi -stengels toe.
- Laat 5 minuten op een laag vuur bakken, voeg dan water toe en een bouillonblokje voor de smaak.
- Breng aan de kook en voeg de mie toe, laat nog 10 minuten zacht koken.
- Voeg het blad van de Paksoi en de Mizuna toe en voeg naar smaak 1 of 2 eetlepels currypasta toe.
- Laat nog even kort koken en de soep is klaar om te serveren.