Seizoenen

1 minuten leestijd

Het komende jaar mag Alex een jaar lang de ontwikkelingen in haar moestuin bijhouden voor Velt – vereniging ecologisch leven en tuinieren. Elke twee maanden vindt je het artikel in Seizoenen, het tijdschrift voor leden van Velt. Dit keer dus niet over de tuinderij, hoewel die zijdelings natuurlijk wel langs zal komen.

In het eerste nummer dat net uit is kijken we naar de winterplanning – ontwerpen en de structuur aanpakken:

Tuinieren in de winter? Dat is voor een keer geen onkruid wieden maar de indeling van je tuin (her)bekijken. De groei staat stil. Zo wordt de indeling van je tuin erg goed zichtbaar. Ideaal om een groot onderhoud door te voeren of nieuwe elementen aan te leggen. Liggen de paden waar je ze wilt? Kun je regenwater makkelijk opvangen? Heb je rommelige hoekjes die je opnieuw wil herinrichten? Alex Schreiner van de Voedselketen laat ons meekijken in haar permacultuurtuin. Voor elk probleem bestaat een gepaste oplossing als je goed observeert. Zo vallen de puzzelstukjes in elkaar tot je tuin goed doordacht gestructureerd is. En klaarligt voor wanneer de lente zich aankondigt.

Op de website van Velt vindt je een inkijkje in het blad, en meer informatie over hoe het te ontvangen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: