Stormschade

1 minuten leestijd

De harde wind van de afgelopen week zal niemand ontgaan zijn – hier in het buiten gebied zien we overal bomen die omgewaaid zijn. Ook een van onze twee kassen heeft de storm niet overleefd. Hoewel de storm de kas er met grondankers en al uit getrokken heeft lijkt de fysiekeschade mee te vallen – het zeil is nog heel, en maar een boog lijkt echt onherstelbaar beschadigd.

Natuurlijk is het wel een flinke tegenslag: de eerste voorjaarsgroenten waren net gezaaid, de bosui gepoot en deze week wilden we de kas inplanten met het net geleverde plantgoed. En dat is nog los van de tijd die we straks kwijt zijn met het opruimen en opnieuw op zetten van de kas op een moment dat we alle energie willen stoppen in het planten en zaaien van onze groenten voor het komende seizoen.

Omdat we al plantgoed klaar hebben staan, gaan we nu eerst snel kas nummer 2 plantklaar maken, zodat we hopelijk niet te veel vertraging oplopen met de groenten dit voorjaar. En dan deze kas opnieuw opzetten voor de tomaten en aubergines die later komen.

Eén opmerking over 'Stormschade'

  1. DAT was zeker geen storm i e glas water! Ik kom gauw eens langs met enkele euro tjes voor de boog Ik hoop verder alles goed met jullie.
    Paul Altena

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: