Het fijne van dit recept is dat je er het hele seizoen door makkelijk mee kan variëren. In plaats van prei kan je ook (bos)ui gebruiken. De groenselderij kan je bijvoorbeeld met snijbiet, raapsteel, spinazie, groene asperge of paksoi. Let er met snijbiet, raapsteel en paksoi op dat je de gesneden stelen eerst toevoegt, en het blad pas op het laatste moment.
Risotto klinkt ingewikkeld maar is eigenlijk erg snel en makkelijk te maken. Het belangrijkste is om in de buurt te blijven en de rijst regelmatig om te scheppen.
Ingrediënten:
- Knoflook
- Prei
- Groenselderij
- Risotto
- Witte wijn
- Bouillon
- Peper & zout
- Edel gist vlokken
Bereiding:
- Snijdt de prei, groenselderij en knoflook fijn
- Verhit wat olie in een pan, en voeg als eerste de risotto toe. Schep een paar keer goed om zodat de rijst goed met de olie bedekt is.
- Voeg een scheutje witte wijn toe, schep om tot deze volledig opgenomen / verdampt is.
- Voeg de gesneden prei en groenselderij toe, schep een paar keer om
- Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risotto. Wacht steeds tot de bouillon volledig op genomen voor je een nieuwe scheut toevoegt.
- Proef af en toe om te kijken of de risotto al goed is, breng op smaak met peper en zout.
- Voeg op het laatste nog een schep edelgist vlokken toe – dit geeft een lekkere hartige bite aan de risotto.