Loop mee met de klimaatmars zaterdag 6 november.

1 minuten leestijd

Het klimaat eist actie! Overal om ons heen worden de effecten van klimaatverandering voelbaar. De huidige industriële landbouw is een belangrijke factor in de uitstoot van broeikasgassen, vergiftigd ons ecosysteem en brengt schade toe aan onze biodiversiteit, bodem – en waterkwaliteit. Schade die niet in de prijzen tot uitdrukking komt en die het voedsel uit dit systeem goedkoop doet lijken. De toekomstige generaties worden met de rekening opgezadeld. 

Van droogtes tot overstromingen, onze agro-ecologische landbouw is niet alleen beter bestand tegen deze toenemende klimaateffecten, we leggen ook nog eens koolstof vast in de bodem, in plaats van het uit te stoten. We verbruiken veel minder fossiele brandstoffen en kiezen voor afzet in de korte keten. Wij zijn daarmee als agro-ecologische boeren een belangrijke sleutel in de aanpak van klimaatverandering. 

Klimaatmars

Begin november is de UN Climate Change Conference in Glasgow. Komende zaterdag 6 november organiseert een maatschappijbrede klimaatcoalitie een grote Klimaatmars in Amsterdam om een daadkrachtig klimaatbeleid te eisen van het nieuwe kabinet. We zullen als landbouwblok aanwezig zijn in deze demonstratie, en roepen hierbij onze achterban op om met ons mee te lopen.

Ga mee de straat op en maak onze eis om een daadkrachtig klimaatbeleid hoorbaar, ook juist vanuit landbouwperspectief. Wij willen dat de subsidies voor industriële landbouw stoppen en dat stimulerende maatregelen worden genomen voor agro-ecologische landbouw en omschakelende boeren. Wij zijn als agro-ecologische boeren deel van de oplossing! 

Kijk hier wat je nog meer kan doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: