Tot 20 mei: bestel ook solidair met Solid

3 minuten leestijd

Dit jaar steunt Tuinderij de Voedselketen de jaarlijkse campagne van Solid.Europe. Solid.Europe verkoopt Europese producten via een zo kort mogelijke keten – zonder tussenpersonen en grote bedrijven. Zo kunnen boeren, arbeiders en producenten maximaal profiteren. En stimuleren we een ecologische en rechtvaardige wereld.

Het assortiment bestaat uit producten met een ecologische en sociale meerwaarde van Europese initiatieven die bouwen aan een betere wereld. Deze kwaliteitsproducten zijn niet in reguliere winkels beschikbaar.

Door rechtstreeks producten af te nemen van dit soort coöperaties, kan lokaal maximaal geprofiteerd worden van de opbrengst. Hiermee injecteer je direct in de nieuwe economie en voer je actie door bewust te kopen.

Hoe werkt het

  • Bestel uiterlijk 20 mei via de webshop van Solid
  • Kies bij het afrekenen voor het afhaalpunt waar je de bestelling op wilt komen halen
  • Wil je de bestelling bij ons af komen halen dan kies je voor ‘Oirschot / Tuinderij de Voedselketen’
  • Op zaterdag 25 juni kan je de bestelling tussen 14 – 17 op komen halen op de Tuinderij

Voor meer informatie over Solid, de producenten of de producten zie www.solid-europe.org.

De producenten

Op de partner pagina van Solid.Europe vindt je het volledige overzicht van producten, hier vast een paar uitgelicht:

Esperanto Cooperativa Sociale – werd in 2018 opgericht door een groep vrijwilligers voor het beheer van 10 hectare land in de gemeente Cancello e Arnone (CE), in beslag genomen van de Camorra. In de coöperatie werken jongeren uit kwetsbare groepen samen met slachtoffers van illegale arbeid om samen hun eigen toekomst uit te vinden. facebook.com/coopesperanto

Greenland – Deze producentengroep maakt deel uit van een grotere coöperatie in Sterna, Messinia. De leden woonden in Athene, maar besloten terug te keren naar het dorp. Daar werken ze alleen samen met kleine winkels en andere coöperaties. Door ook zelf in te staan voor verwerking en distributie verkrijgen ze een eerlijke prijs voor hun olie. greenlandproducts.gr

VIO.ME – deze coöperatie is gevestigd in een bezette fabriek in Thessaloniki. De fabriek produceerde ooit bouwmaterialen maar werd door de eigenaars achtergelaten in mei 2011, nadat de werknemers al langere tijd geen loon meer hadden gekregen. De werknemers bleven en besloten om de fabriek om te vormen tot een coöperatie van natuurlijke schoonmaakmiddelen. Ze beheren de fabriek nu zelf. biom-metal.blogspot.com en viomecoop.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: