Agenda

apr
24
za
Praktijkweekend: Micro-organismen herkennen, kweken, distribueren
apr 24 @ 10:00 – apr 25 @ 16:30
Praktijkweekend: Micro-organismen herkennen, kweken, distribueren

praktijkdagen op zaterdag 24 en zondag 25 april van 10 tot 16.30,
plus optioneel online les introductie microscoop op vrijdag 23 april 19.30-21.00 uur

De cursus gaat door vanaf 4 deelnemers

Voor € 60 kan je een microscoop huren, vanaf 2,5 weken voor begin van de cursus is aanmelding alleen nog maar mogelijk indien je zelf een microscoop meeneemt.

Aanmelding via: https://rijkebodem.eu/nl/informatie

Vrijdag avond: online sessie

Omgaan met de microscoop. Herkennen en tellen/meten van organismen aan de hand van plaatjes

Zaterdag

Compostextract en compostthee maken, humuszuren extraheren uit compost, bediening van de microscoop, preparaten van bodem of compost maken, leren de micro-organismen onder de microscoop te herkennen. Wie eerder de cursus bodemleven onder de microscoop heeft gevolgd kan direct aan de slag met het tellen en meten van de organismen. Composthoop opzetten en leren hoe je deze zou moeten omscheppen om allee delen goed heet te laten worden.

Zondag

Tellen van de organismen in de compostthee, gebruiken van de compostthee op bovengrondse deel van de planten, compostextract en compost op de bodem. Temperatuur en vochtigheid controleren van de composthoop.

mei
29
za
Permacultuur Jaartraining 2021
mei 29 @ 10:00 – mei 30 @ 17:00
Permacultuur Jaartraining 2021

meer informatie | direct aanmelden

In mei 2021 starten we met een jaartraining permacultuur in Almere Oosterwold. Deze cursus is tegelijk goed toegankelijk voor beginners, als uitdagend voor gevorderden. Geschikt voor particulieren die hobbymatig tuinieren, in achtertuin, volkstuin of huis in Frankrijk. Daarnaast volgden verschillende mensen deze cursus om daarna zelf een tuinderij op te zetten, of hun bestaande bedrijf om te vormen.

Data: 29 & 30 mei, 19 & 20 juni, 17 & 18 juli, 18 & 19 september, 16 & 17 oktober, 13 & 14 november, 11 & 12 december, 22 & 23 januari ’22, 19 & 20 februari ’22

Mensen die meer zelfvoorzienend willen worden, duurzamer willen leven en een crisis bestendige toekomst willen. In tijden van klimaatverandering, onstabiele wereldeconomieën en financiële crises willen steeds meer mensen lokaal en verantwoord eten, en een lokale circulaire economie.

De locatie is op Almere Oosterwold. Dat is een gebied naast Almere waar via zelfbouwkavels woningen gebouwd worden, waarbij de bewoners zelf verantwoordelijk zijn voor de aanleg van de verschillende voorzieningen rondom infrastructuur en moeten bewoners ruimte bieden aan natuur en landbouwe. Naast Linder krijgen jullie lessen van gast docenten zoals Joanne Malotaux en Saskia van der Linden, over ecologie en ethiek.

Aan het einde van de cursus heb je voor een eigen project een ontwerp gemaakt waarin je de geleerde ideeën en principes toepast, en dat je inlevert met een project verslag voor je het PDC certificaat ontvangt.

meer informatie | direct aanmelden