Tuinderij

De Voedselketen is een nieuwe tuinderij bij Oirschot. We leveren wekelijks groentepakketten aan klanten in de regio Oirschot, Eindhoven, Tilburg. Een divers bedrijf met verschillende soorten gewassen – van een uitgebreid aanbod in groenten, tot kruiden en (klein) fruit. Wij werken zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, en met een gezonde bodem en zorg voor het milieu.

Met de tuinderij willen we een positieve invloed hebben op de natuur om ons heen, en een directe relatie met onze klanten opbouwen. Wat de voedselketen bovendien onderscheidt van andere tuinderijen is dat wij werken op basis van Permacultuur.

Permacultuur

Permacultuur is een ontwerpsysteem dat uitgaat van natuurlijke principes en die gebruikt om een voor ons productief systeem op te zetten – in ons geval een tuinderij. Dat we geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken is daar een logisch gevolg van: we bouwen een systeem op waarin voldoende veerkracht en diversiteit zit om het gebruik van deze middelen overbodig te maken. Werken met de natuur in plaats  van er tegen.

Lees meer over Permacultuur en hoe we dat in de praktijk toepassen.

Onze groenten

Tuinderij de Voedselketen biedt een grote diversiteit aan verse groenten en kruiden van het seizoen: lekker, lokaal en vers van het land – met onze groenten haal je gezond voedsel van Brabantse bodem in huis.

Woon je in de omgeving van Oirschot, Eindhoven, Tilburg of Sint Oedenrode, en ben je geïnteresseerd in natuurlijk verbouwde groenten? Neem dan een wekelijks groentepakket.