Over ons

De voedselketen is de tuinderij van Linder van den Heerik en Alex Schreiner. Een kleinschalige tuinderij waar landbouw en natuur hand in hand gaan. Samen werken met in plaats van tegen – met lekkere en eerlijke groenten als resultaat.

Wie zijn wij
alex2
Alex Schreiner volgt de deeltijd MBO opleiding biologische landbouw aan de Warmonderhof in Dronten. Raakte tijdens haar studie betrokken bij sociaal en milieu activisme en was door de jaren actief bij verschillende actiegroepen en NGO’s. Sinds ze betrokken raakte bij het opzetten van een buurtmoestuin in Amsterdam raakte ze bevlogen over permacultuur en het pragmatische op oplossingen gerichte karakter voor de problemen in de wereld.

Linder van den Heerik verzorgt onder de naam Eetbaar Groen cursussen en workshops permacultuur ontwerp en natuurlijk moestuinieren. Ook Linder is sinds zijn jeugd actief in de sociale en milieubeweging geweest. Tijdens campagnes rondom klimaatverandering kwam hij in aanraking met permacultuur.
linder2222Na enkele jaren tuinen te hebben ontworpen en aangelegd is hij workshops en cursussen gaan geven. Hij geeft onder de intensieve jaartraining bij de Permacultuurschool Nederland/Belgie. Maar geeft ook losse workshops en cursussen elders.

Alex en Linder zijn sinds enige jaren actief in de permacultuur transitie beweging in Nederland en zijn betrokken bij de organisatie van het Permacultuur Magazine en Permacultuur Festival.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.