Stage- en gezelschap

De voedselketen is een SBB erkend stagebedrijf en biedt op verschillende manieren tijdens en na je opleiding plek om verder te leren in een werkend bedrijf.

Wij vinden dat boer en tuinder echte ambachten zijn. Daarom bieden wij op ons bedrijf, net als bij de oude ambachtsgilde’s, plek om je gezelschap te lopen. De praktijkgerichte leerweg in oude ambachten was leerling, gezel, meester.

Leerling
Als leerling volg je een opleiding zoals de BBL (beroeps begeleidde leerweg) groenteteelt, en loop je naast je opleiding onbetaald stage op ons bedrijf. We hebben plek voor eerste- en tweedejaars deeltijd stagiairs. Aan het einde van je tweede jaar stage leg je een proeve van bekwaamheid af, waarna je zou kunnen toetreden als gezel.

Lees hier meer over onze stagevacatures

Gezel
Tijdens je gezelschap kun je zelfstandig werken, en neem je de verantwoordelijkheid voor een deel van de groentenpakketten of fruitteelt. Je draait dit gedeelte van de tuinderij zelfstandig en raakt meer bedreven met het zelf runnen van een bedrijf, voor je in het diepe springt en je eigen tuinderij op gaat zetten. Na 2 of 3 jaar gezelschap en het afronden van je 2e proeve van bekwaamheid kan je jezelf meester-tuinder noemen.

Lees hier meer over de gezelschappen