Pompoen

Pompoenen zijn een herfst en winter groente bij uitstek. Met haar vrolijke kleuren en volle smaak heb je de zomer nog een beetje in huis. Daarbij zit pompoen vol met voedingsstoffen zoals vitamine c en ijzer. Het is daarom een goede aanvulling op je dieet in de koude wintermaanden.

Bewaren

Er zijn verschillende pompoensoorten die allen goed te bewaren zijn – van 2 tot wel 6 maanden. Aangesneden is de pompoen minder goed houdbaar, maar zeker nog ruim een week in de koelkast. Verwijder de zaden om de bewaarbaarheid te verlengen – deze zijn het meest gevoelig voor schimmels.

Tip: pompoenen snijden is vaak zwaar werk. Gebruik bij voorkeur een scherp mes met smal lemmet – met een klein scherp mesje gaat het vaak het beste.

Bereiden

Qua bereiding kan je met pompoenen alle kanten op: lekker als basis voor een soep, in de oven als onderdeel van een ovenschotel of gewoon in parten met een beetje knoflook en olie, als toevoeging aan een curry of als basis voor een dipsaus.

Recepten