Winterse Salade met Boerenkool en Biet

1 minuten leestijd

Zo in de winter wordt het een steeds grotere uitdaging verse groenten van eigen grond te halen. Gelukkig hebben we boerenkool – winterhard, vol met vitaminen en natuurlijk erg lekker. Tegenwoordig een superfood, maar voor ons een ‘gouwe ouwe’ – en een stuk diverser te gebruiken dan in een traditionele stamppost. Zoals in deze salade met biet en prei – twee andere heerlijke en gezonde wintergroenten.

Ingredienten:

  • Boerenkool
  • Biet
  • Prei
  • Rode linzen

Dressing:

  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Grove mosterd
  • Knoflook, geperst
  • Zout & peper

Bereiding

  • Kook en schil de bieten, snijdt de prei in ringen. Leg beiden op een bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Spoel de linzen en zet in ruim water op het vuur. Laat ze ongeveer 20 – 25 minuten.
  • Voeg de oliefolie, citroensap, mosterd, knoflook samen en mix goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Snijdt en was de boerenkool. Meng de gesneden boerenkool met de dressing en rode linzen.
  • Voeg als laatste de biet en prei toe.

Gerelateerd

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.