Zo in de winter wordt het een steeds grotere uitdaging verse groenten van eigen grond te halen. Gelukkig hebben we boerenkool – winterhard, vol met vitaminen en natuurlijk erg lekker. Tegenwoordig een superfood, maar voor ons een ‘gouwe ouwe’ – en een stuk diverser te gebruiken dan in een traditionele stamppost. Zoals in deze salade met biet en prei – twee andere heerlijke en gezonde wintergroenten.
Ingredienten:

- Boerenkool
- Biet
- Prei
- Rode linzen
Dressing:
- Olijfolie
- Citroensap
- Grove mosterd
- Knoflook, geperst
- Zout & peper
Bereiding
- Kook en schil de bieten, snijdt de prei in ringen. Leg beiden op een bakplaat en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Spoel de linzen en zet in ruim water op het vuur. Laat ze ongeveer 20 – 25 minuten.
- Voeg de oliefolie, citroensap, mosterd, knoflook samen en mix goed. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Snijdt en was de boerenkool. Meng de gesneden boerenkool met de dressing en rode linzen.
- Voeg als laatste de biet en prei toe.