Rijst met cherrytomaten en boontjes

1 minuten leestijd

In de zomermaanden is er altijd veel afwisseling in de pakketten en veel van de typische zomer gewassen, zoals tomaten en sperzieboontjes. Deze zijn bijvoorbeeld erg lekker in deze zomerse maar vullende rijstschotel.

De ingrediënten zijn per persoon, aanpassen naar behoefte. Afhankelijk van de samenstelling van het pakket kan je de cherrytomaten prima vervangen voor trostomaat, en de bosui voor gewone ui of prei.

Ingrediënten

  • Basmati rijst – 75 gr
  • Rode linzen – 75 gr
  • Soja room of crème fraîche – twee eetlepels
  • Bosui – 2 stuks
  • Sperziebonen – 100 gram
  • Cherry tomaten – 100 gram
  • Knoflook – 1 teentje
  • Chilivlokken naar smaak
  • 1/4 theelepel kurkuma
  • limoensap

Bereiding

Begin met de rijst en de linzen op te zetten. Bereid de rijst volgens de verpakking. Spoel de linzen even om in een vergiet en zet daarna op met ruim water. Voed de kurkuma en het bouillon blokje aan het water toe en roer goed om. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten op laag vuur door koken.

Zet een wok op het vuur en verhit de olie. Snijdt de bosui in ringetjes, en doe samen met de chilivlokken in de wok. Schep even om en voeg dan de in kleine stukken gesneden sperziebonen toe. Bak het geheel 10 minuten tot de ui glazig is geworden. Voeg dan de knolflook toe, en bak kort mee. Voeg als laatste de gehalveerde cherry tomaten toe en bak nog 5 minuten.

Voeg als laatste de rode linzen en de rijst toe en schep goed om en roer dan de room er door. Laat het geheel nog 10 minuten op een laag vuur staan. Voeg voor het serveren een beetje limoensap toe en roer even door.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: